Csere betétek

Még a legjobb vízszűrőnek sem tesz jót, ha nem cseréli ki rendszeresen a szűrő betétet. A HydroFLOW Magyarország Kft-nél a vízszűrő betétek széles választéka áll rendelkezésre, hogy minden típusú Cintropur rendszerhez illeszkedjenek. Akár szénszűrőre, üledékszűrőre van szüksége, nagy választékunk van, amelyek Belgiumban készülnek. Ha nem biztos abban, hogy milyen típusú vízszűrő betétre van szüksége, vagy ha egy adott szűrő betét megfelel a rendszerének, hívjon minket és örömmel segítünk!

Mechanikai vízszűrő betétek

A szűrés az a folyamat, amelyben a folyadékban lévő szilárd részecskéket eltávolítják egy szűrőközeg segítségével, amely lehetővé teszi a folyadék áthaladását, miközben megtartja a szilárd részecskéket. A mechanikus szűrés alapötlete az üledék, szennyeződés vagy a vízben lévő részecskék fizikai eltávolítása egy gát segítségével.

Az alapvető követelmények a következők: szűrőközeg (vékony vagy vastag gát); szuszpendált szilárd anyagokat tartalmazó folyadék; a folyadék áramlását előidéző ​​hajtóerő; és a szűrő, amely a szűrőközeget tartja, tartalmazza a folyadékot és lehetővé teszi az erő alkalmazását.
A mechanikus szűrést alkalmazó szűrők általában mikronértéket kapnak, amely azt jelzi, hogy a szűrők mennyire hatékonyak az eltávolítható részecskék méretében.

A szűretlen víz nagyon sokféle szennyezőanyagot tartalmazhat, mint például homok, üledék, klór, vízkő, vas, nitrátok stb.

A víz felhasználása meghatározza, hogy mely szennyeződéseket kell eltávolítani, milyen finomságra szükséges szűrni. Az is fontos, hogy mekkora csőre szerelnék a szűrőt és mekkora áteresztő képessége kell hogy legyen. A könnyebb kiválasztás érdekében szűrőinket kategóriákra osztottuk típus és szűrési méret alapján.

Aktívszén vízszűrő betétek

A töltetes vízszűrőkben a leggyakrabban az aktív szén töltetet használják, amely rendkívül hatékony a vízben lévő szennyeződések megkötésében. A szén azért köti meg olyan könnyen a szennyeződéseket, mert hatalmas belső felülete van, amely tele van zugokkal, amelyek megfoghatják a vegyi szennyeződéseket, például a klórt is.

A leggyakoribb ipari és háztartási szűrők granulált aktív szenet tartalmaznak, amely felszívódásuk révén csökkenti a nem kívánt ízeket és szagokat.

Különféle anyagok használhatók szén előállítására a szűrőkhöz, beleértve a fát és a kókuszdióhéjat. A kókuszdióhéj töltetek akár hatékonyabbak, de drágábbak is.

A vízszűrő használata az iparban

Az ipari vízszűrést elsősorban csapadékvízhez, szennyvízhez és ivóvízhez használják, de ipari gyártásban, erőművekben, élelmiszer- és italgyártó létesítményekben, bányászatban és más nagy teljesítményű alkalmazásokban is használják.

A vízszűrés eltávolítja vagy csökkenti a lebegő részecskék, paraziták, baktériumok, algák, gombák és több kémiai és biológiai szennyeződés koncentrációját.

A szűrés érdekében a víz csak akkor tud áthaladni a szűrőközegen, ha valamilyen hajtóerőt alkalmazunk, ez lehet a gravitáció, a centrifugális erő, a szűrő feletti folyadékra gyakorolt ​​nyomás vagy más szivattyúkat, szelepeket használó folyamatok okozhatják, hogy elegendő nyomást hozzanak létre ahhoz, hogy a vizet átnyomják a szűrőn.

Mennyi ideig bírják a vízszűrő betétek?

A vízszűrő betétek cseréjét kéthavonta javasoljuk, a töltetes szűrő töltetanyagát félévente ajánlott cserélni. A különlegesen szennyezett betáp víz miatt akár ennél korábbi cserét is igényelhet a szűrő.

Használja biztonsággal készülékét a vízszűrő betétek időszaki cseréjével. A normál vízszűrők cseréje gyerekjáték – nincs szükség szakemberre.  Legyen egészségesebb azáltal, hogy tiszta vizet fogyaszt. Ne feledje a vízrendszer szűrő betétjeinek rendszeres cseréjét!