Kérdések, amelyeket mindig is szeretett volna feltenni a kútvíz szűrők működéséről és hatékonyságáról. Ismerje meg a kútvíz szűrők működését és felépítését.

Válaszok a kútvíz szűrők működéséről

Kérdés: Iható-e a kútvíz?
Válasz: A legtöbb felszín alatti víz biztonságosnak mondható, de rendszeres időközönként tesztelni kell, mivel szennyeződhet mikroorganizmusokkal, nehézfémekkel, ólommal, rézzel, fluoriddal stb.

Kérdés: Kell-e szűrni a kútvizet?
Válasz: A kútvíz megfelelő vízelemzése meghatározza, hogy biztonságos-e a használata és iható-e, vagy kezelni és szűrni kell azt.

Kérdés: Van egy kutam, aminek a vizével vannak problémák. Hogyan tisztíthatom meg?
Válasz: Ne aggódjon, a legtöbb problémás kútvíz könnyen és olcsón javítható. Válasszon egy megfelelő vízszűrőt.

Kérdés: Más ízű a szűrt víz?
Válasz: Az emberek általában attól tartanak, hogy a víz íze megváltozik, miután átment a szűrési folyamaton. Fontos leszögezni, hogy a szűrés nem befolyásolja negatívan a víz ízét. Éppen ellenkezőleg, egyes szűrőket kifejezetten a víz ízének és szagának javítására terveztek. Az egyetlen vízkezelési megoldás, amely megváltoztatja a víz ízét, a vízlágyítók. Halvány ízt adhatnak a víznek, ami kevésbé élvezetessé teszi a fogyasztást.

Kérdés: Hatékonyan működnek a kútvíz szűrők, UV-kezelő rendszerek?
Válasz: Az UV-sterilizátorok fertőtlenítik a kútvizet azáltal, hogy elpusztítják a baktériumokat és más mikroorganizmusokat, amint azok elhaladnak az UV-lámpa alatt. Leggyakrabban üledékszűrővel használt UV-kezelő rendszereket érdemes telepíteni. Az üledék baktériumokat tartalmazhat, melybe könnyen elbújhatnak, így csökkentik a rendszer hatékonyságát, ezért szükséges a vizet első lépésben szűrni, és utána UV csirátlanítani.

Kérdés: Honnan tudhatom, hogy szükségem van-e UV sterilizálóra?
Válasz: Az UV izzós sterilizátort általában a káros baktériumok, például az E. coli és a coliform elpusztítására használják. Ha baktériumokkal terhelt a vizet, mindenképp ajánlott egy UV szűrő beszerzése.

Kérdés: Mi az az ultraibolya rendszer? Hogyan működik?
Válasz: Az ultraibolya (UV) vízszűrő hatékony, megbízható és biztonságos módja annak, hogy elpusztítsa a rossz baktériumokat a vízben. Ha van saját vízellátása, az uv vízszűrő egy kompakt, energia hatékony és kifinomult fertőtlenítő rendszer. Ez nem szűrő. Az UV izzóval megöli a baktériumokat, amelyek ultraibolya sugárzást sugároznak.

Kérdés: Mennyire tiszta a kútvíz?
Válasz: Mindig ajánlatos vízelemzést végezni a használni kívánt kútvízen, hogy megbizonyosodjon arról, mennyire tiszta. Általában minél mélyebb rétegből érkezik a víz, annál biztosabb, hogy nagy tisztaságú.

Kérdés: Hogyan működnek a kútvíz szűrők?
Válasz: Ez a folyamattól és a technológiától függ. A kútvíz kezelése fordított ozmózissal, vízszűrőkkel, UV sterilizátorokkal és vízlágyítókkal történhet.

Kérdés: Hogyan kezelje a kútvizet?
Válasz: A kútvíz kezelésének legjobb módszerének kiválasztásához vízelemzést kell végeztetnie, hogy megtudja, mit kell eltávolítani vagy kiszűrni a vízből, hogy ihatóvá és biztonságossá tegye a használatát.

Kérdés: Mennyibe kerül egy kútvíz szűrő rendszer?
Válasz: Bármely kútvízkezelő rendszer költségét különböző tényezők határozhatják meg: bejövő vízminőség, szűrendő elemek, áramlási sebesség, vízfelhasználás mennyisége, kezelési módszer, stb.

Kérdés: Hogyan kell kezelni a kemény kútvizet?
Válasz: A vízlágyító a legjobb módszer a kútvíz keménységének kezelésére. Ez segít eltávolítani a vízkeménységet okozó ionokat.

Kérdés: Mi az a kemény víz?
Válasz: A kemény vízben kalcium és magnézium ionok találhatók nagy számban, amelyek feloldódnak a vízben. Főként a kalcium felelős minden olyan kemény víz problémáért, amelyet kezelni kell. Ideiglenes keménységnek minősül. A magnézium tartós keménység, és ritkán okoz problémát. A víz keménysége felelős bizonyos típusú vízfoltosságért, vízkőlerakódásért, és gyengítő hatást gyakorolhat a szappanokra és mosószerekre. Az extrém kemény víz nem kívánatossá teheti a vizet, és akár káros lehet az emberekre és az állatokra. A vízkeménység a kívánt eredménytől függően vízkondicionálókkal és vízlágyítókkal hatékonyan kezelhető.

Kérdés: Mi az a lágy víz?
Válasz: A lágy víz olyan víz, amely soha nem volt kitéve kalciumnak vagy magnéziumnak, vagy ezeket az elemeket olyan eljárással távolították el, amely a kalciumot vagy magnéziumot pl nátrium-kloriddal (étkezési sóval) helyettesíti. A lágyított víz kifejezés azt tükrözi, hogy az ásványi anyagok keménységét vízlágyítónak nevezett mechanikai eljárással módosították.

Kérdés: Mit csinál a vízszűrő?
Válasz: A vízszűrő eltávolítja a kútvízből a szennyeződéseket. Lehet pl szemcsés szennyeződés, homok, klór stb.

Kérdés: Melyik a legjobb vízszűrő rendszer a kútvízhez?
Válasz: Több választási lehetősége van a kútvízszűrő rendszereink közöl. Tekintse meg legjobb vízszűrőinket webshopunkban.