Cintropur komplett szűrők

A CINTROPUR® márka a tiszta és enyhén szennyezett víz szűrésére tervezett mechanikus vízszűrők széles választékát kínálja. A teljes egészében kiváló minőségű szintetikus anyagból készült CINTROPUR szűrők és vízszűrő betétek élelmiszertermékekhez és ivóvízhez használhatók.

Minden CINTROPUR vízszűrőben az egyedi CINTROPUR lapát forog a vízáramban, amikor az a szűrőtestbe áramlik. ahogy a víz megfordul, a centrifugális erő hatására a nagyobb részecskék kifelé dobódnak a szűrőelemből. Ezek a nagyobb részecskék összegyűlnek az alsó tál alján, majd a maradék kisebb részecskéket a kiválasztott vízszűrő betét mikron-méretének megfelelően eltávolítják, ahogy a víz áthalad a vízszűrő betéten.

A több mint 35 éves tapasztalattal rendelkező CINTROPUR® a vízszűrő üzletág minőségi termékeire alapozta hírnevét. A CINTROPUR® márkanév a tiszta vízhez, élelmiszerekhez és ivóvízhez használható centrifugális szűrők széles skáláját takarja. (szerelvények ¾” – 3″. Átfolyási sebesség 1-30 m3/h). A CINTROPUR® szűrőket úgy tervezték, hogy eltávolítsák a vízben lebegő összes szilárd részecskét (föld, homok, rozsda stb.).

Minden CINTROPUR szűrő tartalmaz egy leeresztő csapot (vagy dugót), amely lehetővé teszi a nagyobb részecskék időszakos kiöblítését.

A Cintropur vízszűrőket széles körben használják ipari, kereskedelmi, mezőgazdasági és lakossági létesítményekben a vízellátásban lebegő szilárd részecskék (föld, homok, rozsda stb.) kiszűrésére.

Alkalmazások

Ipar: Előszűrés vízlágyítókhoz és fordított ozmózisos üzemekhez. Feldolgozó berendezések és szerszámgépek védelme.

Mezőgazdaság: Permetező berendezések védelme, terménymosó berendezésekben történő felhasználás, állatok vízszűrése

Háztartási/lakossági: Szűrő esővíz gyűjtéshez, víz újrahasznosításhoz, egész ház vízszűrő kútvízhez.

Középületek: (szállodák, éttermek, iskolák…) a vízvezetékek és minden elektromos készülék (mosógépek, mosogatógépek, árusító automaták stb.) védelme hálózati vízszűrőként.

CINTROPUR vízszűrő termékcsalád

Az NW lakossági termékcsalád 3 szűrővel rendelkezik, és 0 és 6,5 m³/h közötti áramlási sebességet képes kiszolgálni (0,2 bar dp-nél).

 • NW 18: 3,5 m3/h (¾”)
 • NW 25: 5,5 m3/h (¾” + 1″)
 • NW 32: 6,5 m3/h (1¼”)

A félig ipari és ipari termékcsalád immár 6 szabványos szűrővel rendelkezik, és 7 és 30 m³/h közötti áramlási sebességet képes kezelni (0,2 bar dp mellett).

 • NW 280: 7 m3/h (1″)
 • NW 340: 10 m3/h (1 1/4″)
 • NW 400: 12 m3/h (1 1/2″)
 • NW 500: 18 m3/h (2″)
 • NW 650: 25 m3/h (2 ½”)
 • NW 800: 32 m3/h (3″)

Főbb előnyei:

  • Kétfokozatú szűrés (centrifugális áramlás a lapátnak + vízszűrő betétnek köszönhetően)
  • Szűrés gyakorlatilag felhalmozódás nélkül
  • Lehetőség nyomásmérők felszerelésére a nyomásveszteség figyelésére (NW sorozat)
  • Alacsony nyomásesés
  • Magas és állandó áramlási sebesség
  • Szűrők széles választéka 1-300 mikron között
  • 100% szintetikus szűrő és nagy ellenállás
 • A tömítés az O-gyűrűs rendszernek köszönhetően garantált
 • Gyors és egyszerű öblítés a leeresztő csapnak köszönhetően
 • A szűrőelem hosszú élettartama és a csereszűrő betétek könnyű elérhetősége.
 • Hosszú élettartam és könnyű pótalkatrészek beszerezhetősége.
 • Csökkentett karbantartási igény

Cintropur szűrő betétek

Szűrő betétek a Cintropur szűrők teljes választékához, amelyek a szilárd részecskék eltávolítására szolgálnak a vízellátásból, és 300 mikrontól 1 mikronig képesek szűrni.

A teljes egészében kiváló minőségű szintetikus anyagból készült Cintropur szűrők ideálisak élelmiszerekhez és ivóvízhez. A Cintropur lapát centrifugális mozgással változtatja a folyadék áramlását, a nagyobb részecskéket az alsó edénybe kényszerítve, a választott vízszűrő betét mikronméretétől függően.

A Cintropur centrifugális szűrők ideálisak olyan alkalmazásokhoz, mint a szaniterhálózatok, esővíz vagy kútvíz védelme. Vízszűrés lágyító, fordított ozmózis vagy UV sterilizálás előtt.

A 3,5 m3/óra és 32 m3/óra közötti áramlási sebességgel, amely lefedi a lakosságitól az ipari szűrőig terjedő szűrőket az Ön igényeinek megfelelő szűrőt kínálva.

Környezetbarát vízszűrő betétek

A Cintropur vízszűrő rendszer nem csak kellemes ivóvizet biztosít, hanem a környezetet is védi, mivel a műanyag ház újrafelhasználható, így megspórolható a hulladéklerakókba kerülő műanyag. Évente több millió műanyag palackot dobnak ki a palackozott ivóvizet vásárlók. Sok vízforrás az ország másik végén található, ami növeli a víz szénlábnyomát. A Cintropur vízszűrője segít csökkenteni a műanyag hulladékot és csökkenti a szénlábnyomot. Az szűrőbetétek az Ön igényeitől függően cserélhetők a házakban.

Ipari vízszűrő rendszerek

Ipari vízszűrő rendszereink a létesítmények széles körében optimálisan működnek, és hatékonyan távolítanak el mindenféle törmeléket, beleértve a szerves szálakat, homokot, iszapot, fémforgácsot és még sok mást a vízellátásból.

A HydroFLOW Magyarország Kft. mérnökei segíthetik létesítményét a nyílt rendszerről a technológiai vizet újrahasznosító rendszerre való átállásban, vagy egyszerűen szűrőt biztosíthatnak egy meglévő zárt rendszerhez.

Kereskedelmi vízszűrő rendszerek

Nagy tapasztalattal rendelkezünk a kereskedelmi és ipari vízszűrő rendszerek alkalmazási igényeihez igazításában. Mindegyik szűrőnek jelentős a felülete, hogy ellenálljon a vízminőség ingadozásainak és a szennyeződésterhelésnek.

A többlépcsős ipari vízszűrő rendszerekbe  integrálhatják szűrőinket egy nagyobb rendszerbe összeépítve. Vízkezelő szűrőink teljes választéka személyre szabható a vásárlók igényei szerint.

Ha csereszűrőre van szüksége a szűrőrendszeréhez, akkor tucatnyi vízszűrő betétet kínálunk szinte minden rendszerhez, és mindezt kedvező áron.

Vízszűrő betéteket és egyéb cserealkatrészeket szállítunk a Cintropur víztisztító rendszereihez.