Minőségi vízszűrés otthonában

A víz nélkülözhetetlen az emberi élethez. Nélkülözhetetlen az élethez, de nem mindegy hogy milyen vizet iszunk, hiszen sokszor akár az emberi egészségre káros anyaggal szennyezett. Erre megoldás, ha átfolyós vízszűrőt használ.

Napjainkban elfogadhatatlan, hogy az emberek nem biztonságos vizet fogyasztanak, mégis sokak számára ez a valóság. De nem veszett el minden remény, mivel vannak olyan speciális vízszűrő rendszerek a piacon, amelyek képesek megtisztítani a vizet és megszabadítani az összes káros szennyeződéstől.

A legtöbb egész ház szűrője enyhíti ezeket a problémákat azáltal, hogy kiszűri az otthonába belépő összes vizet, mielőtt elérné a csöveket vagy csapokat. Egyre többen vásárolnak egész házhoz tartozó átfolyós vízszűrőt.

Azon ügyfeleink számára, akik nem szeretnének külön dedikált csaptelepet szűrt vízhez: szerelje fel a Cintropur vízszűrő rendszert a háztartás bejövő vízhálózatára, és nem kell második lyukat fúrnia a munkalapba! Ez a rendszer nagyon könnyen felszerelhető bármely hidegvíz-vezetékre.

Elég nagy a kapacitásuk ahhoz, hogy legyen elég szűrt víz, amelyet az összes csapnál és készüléken élvezheti.

Ez a teljes átfolyású szűrőrendszer kiválóan alkalmas minden olyan csaphoz a házban, ahol tiszta, biztonságos ivóvizet szeretne.

Miért telepítsünk átfolyós vízszűrő rendszert?

Mi, a HydroFLOW Magyarország Kft-nél szilárdan hiszünk a fenntarthatóság és a vízkészlet biztonságos megőrzésének fontosságában, különös tekintettel arra, hogy a víz nemcsak fontos, hanem véges erőforrás is. A Cintropur átfolyós vízszűrő használatával nem csak pénzt takarít meg, de azt is megakadályozza, hogy üres palackok ezrei kerüljenek a hulladéklerakókba.

Mit távolít el a szűrő?

átfolyásos vízszűrésNe feltételezze, hogy ha a szűrő eltávolít egyfajta szennyeződést, akkor másokat is eltávolít. A vegyszereket eltávolító szűrők gyakran nem távolítják el hatékonyan a baktériumokat, és fordítva. Egyes vegyszereket eltávolító vízkezelő berendezések, például fordított ozmózis, ioncserélő vagy desztilláló rendszerek, szintén eltávolíthatják a fluoridot . Azoknak a gyermekeknek, akik 0,6 ppm alatti fluortartalmú vizet isznak, fluorid-kiegészítésre lehet szükségük. Konkrét javaslatokért forduljon gyermeke gyermekorvosához vagy fogorvosához.

Aktív szenes átfolyós vízszűrő

Az aktiv szén töltetes Cintropur vízszűrő alkalmas a klór eltávolítására, az íz és a szag szabályozására. Az aktív szén legnagyobb előnye a szerves vegyszerek adszorbeálására és a klórtartalmú fertőtlenítőszerek katalitikus/kémiai redukciójára vonatkozó széles spektrumú képessége, amely mindkettő hozzájárul az ivóvíz rossz ízéhez.

Az aktívszén szűrőkben a szűrőpatronok általában henger alakúak, ahol a víz kívülről a porózus fal belsejébe kényszerül. A folyékony szennyeződések a készülék falán való áthaladásuk során adszorbeálódnak.

Teljes ház átfolyós vízszűrése

A teljes ház vízkezelő készülékei a házba bejutó összes vizet kezelik, nem csak az ivásra használt vizet.

  • Előnyök: A kezelést az otthonába kerülő összes vízre alkalmazzák, ami fontos lehet a kemény víz és az illékony szerves vegyületek esetében, például fontos, hogy fürdés esetén a klóros víz a bőrünkön keresztül azonnal a véráramba jut.
  • Hátrányok: Magasabb lehet az ára, szükség lehet a vízvezeték módosítására, a klórt eltávolító szűrés esetén szükség lehet alkalmanként a rendszer baktériummentesítésére.

Az átfolyós vízszűrők jellemzői

  • Áramlási sebesség

átfolyós vízszűrésAz átfolyós vízszűrő áramlási sebessége jelzi, hogy milyen gyorsan dolgozza fel a vizet. A víznyomás a csapnál csökken, ha a rendszer percenként csak néhány litert termel. A Cintropur szűrőket az otthonában lévő fürdőszobák számának megfelelően méretezzük, így biztosítva, hogy még akkor sem csökken az áramlás, ha sok csap van használatban.

  • Tervezés és telepítés

A Cintropur összes szűrőrendszerét Belgiumban gyártják és szerelik össze, a felhasznált anyagok pedig a legmagasabb minőségűek.

A készletek könnyen összeszerelhetők, és mindent tartalmaznak, amire a rendszer telepítéséhez szüksége lehet.

  • Mikron minősítés

Attól függően, hogy milyen szennyeződéseket próbálnak eltávolítani, a vízszűrők többféle szűrési technológiát alkalmaznak. A felhasználási igény alapján lehet kiválasztani a szűrési finomságot, mely a mechanikus szűrők esetén 1 mikron és 300 mikron közötti is lehet.

A mechanikus Cintropur modell a vízből nem tudja száz százalékosan eltávolítani a baktériumokat, hiszen azok lehetnek akár 1 mikronnál is kisebbek, ebben az esetben érdemes a szűrést több lépcsősre, és akár plusz lépésként kiegészíteni UV-szűrővel.

Nagy átfolyású technológiai víz szűrése

A víz szűrés nem csak a háztartásokban fontos dolog, hanem sokkal inkább az ipar különböző területein. A nagy átfolyású technológiai víz szűrése számos iparágban kihívást jelent. A szűrőberendezések és a szűrőhasználat növekedésével a szűrőhasználók tudatosabbá válnak a szűrővel kapcsolatos kiadásokkal és beruházási kiadásokkal kapcsolatban is.

Az energiatermelési műveletekhez, a sótalanításhoz, az ivóvíz-feldolgozásnál, a hűtőtorony-vízkezeléseknél és a szennyvízkezelési műveletek mindegyikéhez, akár több száz liter/perc áramlási sebességre lehet szükség. Az ezekkel az eljárásokkal foglalkozó cégek gyakran keresnek olyan szűrőket, amelyek szennyeződés szűrő kapacitása kellően magas. A Cintropur szűrőket éppen ezért az iparban, párhuzamosan kötve, rendszerben is telepítjük, így biztosítva a kellő átfolyási sebességet.

A több száz literes átfolyás biztosítására és a víz kezelésére alkalmas nagy átfolyású Cintropur átfolyós vízszűrőrendszerek 2-3 „-os  átmérőjű vízhálózathoz is csatlakoztatható.

A Cintropur szűrősorozata nagy átmérőjű szűrőket használ annak érdekében, hogy

  1. csökkentse a szűrőbetét csere gyakoriságát,
  2. csökkentse a szűrőn fellépő nyomásveszteséget,
  3. lehetővé tegye a kisebb átmérőjű rendszerek kialakítását,
  4. alacsonyabbak legyenek a szűrőbetét csere költségei.

Ezek a szűrők rendkívül hatékonyak, és a névleges mikronméretű részecskék 99,98%-át eltávolítják.

A szűrő belső felületének mérete rendkívül fontos – mert megnöveli a szűrő élettartamát és csökkenti a csere gyakoriságát. Például a felület megkétszerezése akár négyszeresére növelheti a szűrő élettartamát.

Vásárlói élmény

A Cintropur átfolyós vízszűrő az egyik legjobb ár-érték arányú, kiemelkedő minőségű szűrő rendszer.